If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Щом си нов собственик на Алфа, първо честито и много безаварийни километри. Да ти носи много радост колата.
Точно сега е времето да смениш маслото и на скоростите, но е важно да сложиш правилното масло. Тъй-като маслото на скоростите се сменя сравнително рядко си заслужава да сложиш нещо по-скъпо, естествено трябва да е качествено. Поразрови се малко във форума и ще откриеш правилната марка.
Успех !
Или на 2 години интервал, поне така съм чувал. Нормално е около 2 литра, като естествено има разлика между моделите. След акто си взел скоро колата - добре е да го смениш- по добре 20-30 лева за масло отколкто да се вкараш в приключения после.
Като начало може да погледнете под капака на колата има лепенка с препоръчителните масла, течности за спирачки и т.н. За алфа най-често препоръчват Селения, но мн.важно какво точно. Може и с друга марка. Аз обикновено слагам Кастрол, трансмисионното също ми е такова около 2 литра се слага и за препоръчване в сервиз. Доколкото помня източват го с една джажа и после слагат новото. Читавото масло е от 30 лв. нагоре.
В понеделник смених маслото на ск.кутия! Оказа се,че е останало по-малко от 1 литър. Нямам течове,чисто е отдолу...да се чуди човек къде е изветряло? Манол 75W90 пълна синтетика, по-добър клас от Селенията-16,50 лв. литъра и събра точно 1.850 кг.
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment